ΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΑ 2019

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια παράστασή του Χαραλάμπεια 2019, προς τιμήν του πολιούχου της πόλης του, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Ηλείας και με την ευγενική υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας και του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας. Στην παράσταση φέτος συμμετείχε το Λύκειο των Ελληνίδων Ρεθύμνου, που πραγματικά εντυπωσίασε με την χορευτική του ομάδα σε χορούς της Κρήτης.

Τα χορευτικά βήματα των Λυκείων τα οδήγησαν φέτος οι λύρες. « Λύρες στεριάς και θάλασσας τον άνθρωπο μαγεύουν και τι νεράιδες στο χορό βγάνουνε και χορεύουν»

Ξεχωριστοί, έντονοι ακουστικά ήχοι με την Κρητική λύρα, την Ποντιακή, την Πολίτικη, τη Θρακιώτικη, τη Νησιώτικη, συνόδευσαν τους χορούς μας από την Κρήτη και τα νησιά ως τον Πόντο, την Πόλη και την Δράμα. Οι χορευτικές ομάδες των Λυκείων Ρεθύμνου κ Πύργου παρουσίασαν χορούς από την Κρήτη και τον Πόντο κ την Πόλη αντίστοιχα, ενώ η εφηβική ομάδα του Λυκείου μας και οι ομάδες ενηλίκων, χορούς από την Λήμνο, την Δράμα, την Ικαρία και την Λέρο.

Η μικτή χορωδία του ΛΕΠ με διεύθυνση της κας Κωστούλας Σακκά – Κυρίτση άνοιξε την παράσταση με τραγούδια παραδοσιακά. Οι μουσικοί μας ήταν : Διομήδης Ζαχαριουδάκης – λύρα Κρήτης / Τάσος Κλάδος –λαούτο Κρήτης/ Λύσανδρος Παναγόπουλος – λαούτο / Γιώργος Τζανέτος – κρουστά / Μανώλης Γιαννουλάκης – νησιώτικη και πολίτικη λύρα/ Φαίη Κωνσταντοπούλου – νησιώτικη και πολίτικη λύρα/ Στεφανία Παπαγεωργίου – πολίτικη λύρα / Ανέστης Ιωακειμίδης – λύρα Πόντου/ Γιώργος Μαυρίδης- λύρα Δράμας /Στρατής Σκουρκέας- νταχαρέ. Ο χοροδιδάσκαλος του ΛΕΠ Κώστας Τζανέτος είχε την επιμέλεια της παράστασης.