Βραδια ωραίων λόγων και ήχων μουσικών

    Την Κυριακή 20 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου πραγματοποίησε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση και τη μουσική.

    Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το χαιρετισμό της Προέδρου κας Τούλας Καλαμπόκα. Η κα Πετροπούλου Ευγενία έκανε μια αναφορά στην ποίηση, ενώ η κα Κωστούλα Σακκά στη μουσική και τη μελοποιημένη ποίηση.

    Στη συνέχεια τα ποιήματα των μεγάλων Ελλήνων Ποιητών Διονυσίου Σολωμού,  Γιάννη Ρίτσου, Κων/νου Καφάβη, Νίκου Γκάτσου και Οδυσσέα Ελύτη, απήγγειλαν μέλη και φίλες του ΛΕΠ οι κυρίες Μαρία Μπίρμπα («Φαρμακωμένη), Ευγενία Πετροπούλου («Τα κεριά», «Τα Τζιτζίκια»)  Κατερίνα Παρασκευοπούλου («η Ιθάκη»),  Θεοχάρη Πόπη («Οσο μπορείς»),  Μαίρη Μαραγκού («Ειρήνη»), και Ευρυδίκη Γερασιμοπούλου («Αρμοργός»).

    Η Χορωδία του Λ.Ε.Π. υπό τη διεύθυνση της κας Κωστούλας Σακκά-Κυρίτση,  τραγούδησε μελοποιημένα ποιήματα, την «Ξανθούλας», «Ακρα του τάφου σιωπή» «Κυκλάμινο» και «Δεν είμαι άλλος», ενώ ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία της κας Ρούλης Μαλλιοπούλου που ερμήνευσε εξαιρετικά το «Παράπονο», «Κάτω στης Μαργαρίτας τ΄αλωνάκι» και «Όμορφη και παράξενη πατρίδα».

    Την επιμέλεια των κειμένων είχαν οι κυρίες Πετροπούλου Ευγενία και Παναγιώτα Μπαρτζοπούλου, Εφορος Χορωδίας του ΛΕΠ, η οποία είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης.